in

Зошто после секс задолжително треба да изедете тирамису?

После добра партија на водење љубов, чувсвуваме умор, но и глад. За да се изборите против ова и да ја вратите снагата за нова тура, се препорачува тирамису.

А, зошто баш овој десерт?

Познато е дека тирамисуто има потекло од Италија, но една легенда вели дека е измислен од страна на проститутки. Рецептот кој изобилува со јајца и шеќер, им давал сила и побрзо им го закрепнувал организмот. Тие ги ранеле со тирамису и своите муштерии, за да можат да издржат неколку пати. Повеќе секс, значело повеќе работа и најважното – повеќе пари за нив.

Покрај тоа што е вкусен, овој десерт е одличен за енергија, па затоа се препорачува да се јаде веднаш после првата тура, ако сакате да има и втора, секако.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Loading…

0

Коментари