in

Витамин Б за поцврсти нокти

Ако имате недостаток на витамин Б12, ноктите може да добијат сина боја со кафена пигментација.

Сите витамини од Б-група се важни за здравјето на ноктите. Ако имате недостаток на витамин Б12, што е честа појава кај вегетаријанци, да добијат сина боја со кафена пигментација. Витамините Б9, исто така, се од суштинско значење за регенерација на клетките и на растот на ноктите, резултат на нивни недостаток се кршливи нокти. За избегнување на овие недостатоци, препорачаната количина за возрасни се 2,4 микрограми витамин Б 12 и Б 9.

One Comment

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Loading…

0

Коментари