in

Сите знаат дека Ана Бекута не е нејзиното вистинско име, но сега дознајте зошто ја направила оваа промена

На странската, но и на балканската јавна сцена, не е редок случај големите sвезди да користат псевдоними или надимаци кога ќе се претстават пред публиката.

Меѓу нив е и Ана Бекута.

Како што многу луѓе веќе знаат, таа по раѓањето го добила името Нада Полиќ, но во средината на 1980-тите години таа одлучи да го смени своето име и да си стави ново сценско, нормално за кариерата.

– Воопшто не беше полемика, туку неопходност. Тоа го мислам и сега, од тогаш поминаа повеќе од три децении. Потребата се појави затоа што во тоа време имаше најмалку четири пејачки кои се викаат Нада на јавната сцена, рече Бекута.

Во тоа време доста беа счавни Нада Топчагиќ, Нада Мамула и Нада Обриќ.

2 Comments

Leave a Reply
  1. What’s up I am from Australia, this time I am watching this cooking related video at this web site, I am really glad and learning more from it. Thanks for sharing.

  2. I should say also believe that mesothelioma cancer is a exceptional form of melanoma that is normally found in those previously familiar with asbestos. Cancerous tissues form inside mesothelium, which is a shielding lining that covers the majority of the body’s bodily organs. These cells ordinarily form within the lining with the lungs, belly, or the sac which actually encircles the heart. Thanks for sharing your ideas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Loading…

0

Коментари