in

НЕМА ДА ВЕРУВАТЕ: Еве зошто паѓа косата и изгледа очајно!

Жените кои имаат проблеми со оштетена и испукана коса, се обидуваат со разни производи да ја вратат во нормала, но понекогаш тоа не помага.

Освен фактот дека е многу важно кој производи ги користите и колку често ја третирате со топлината на апаратот за стилизирање на косата, постојат различни секојдневни фактори кои можат да влијаат на квалитетот на косата.

Како што пишува “Seventeen”, големите слушалки можат значително да влијаат врз губењето на косата.

Имено, големите слушалки создаваат триење кое се случува кога слушалките со секој чекор ја притиска главата и косата која се распаѓа и станува сува, нагласува позната фризерка.

За да се избегне ова, советува дека пред да ги ставите слушалките, добро да ја исчешлате косата и да ја врзете колку што е можно поцврсто, така што слушалките имаат помалку влијание врз неа.

Меѓутоа, како идеално решение, се препорачуваат мали слушалки кои се поставени во увото за да можете да слушате музика без да размислувате за вашата коса.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Loading…

0

Коментари