in

Генијален трик за правилно складирање храна

Мора да ви се случило откако ќе се вратите од продавница и ќе ја организирате храната во фрижидер или складиште, следниот ден ќе откриете дека некои од нив веќе се оштетени.

Најверојатно, ова е затоа што погрешно ги сортиравте. На пример, ако ги чувате доматите во фрижидерот, тие ќе се исушат, додека авокадото не треба да се чува во фиоката, бидејќи тоа ќе созрее премногу брзо.

Знаеме дека постојат многу правила за адекватно складирање на храна, и затоа пронајдовме генијален трик кој ќе ви олесни да запомнете каде се складира правилно храната.

Ако сте купиле во продавницата зеленчук и овошје кои биле во разладниот дел, како што се оранжерии или моркови, така и вие чувајте ги дома, поточно во фрижидер. Храната од средишниот дел од продавницата, односно, јаболко, домати и т.н. треба да се чуваат на собна температура.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Loading…

0

Коментари